Om mig

Jag är en finlandssvensk singelkvinna i 30-årsåldern som planerar att försöka få barn med donerade sädesceller. Orsaken till mitt beslut att försöka bli en frivilligt ensamstående mamma är mycket enkel och krass: jag vill ha barn, men jag har inte hittat någon lämplig man. Inte ens en olämplig. Jag vågar inte vänta för länge på att han (den lämpliga) ska behaga valsa in i mitt liv och bilda familj med mig, och jag vågar VERKLIGEN inte slå mig ihop med vad som helst som vill ligga, så då får jag väl föröka mig på egen hand då! Karln kan ju för all del valsa in i mitt liv lite senare. Eller cykla, om han föredrar det.

Den här bloggen startar några månader efter mitt första besök på fertilitetskliniken, så de första inläggen kommer retroaktivt. Jag hade inte från början tänkt blogga om det här eftersom jag är ganska privat och reserverad till min natur, men efter att ha läst igenom min dagbok tyckte jag texterna var så pass kul att jag beslöt att dela med mig av dem. Jag har själv fått mycket stöd, inspiration och kunskap av andras texter i bloggar och diskussionsforum, och det vore ju trevligt om någon ödessyster kunde få ut något av att läsa min blogg.

Jag var 24 när jag för första gången fick veta om att singelkvinnor kan få assisterad befruktning i Finland, och då gav jag mig själv tid tills jag fyller 30. Om jag inte hade träffat en man före det, så skulle jag försöka få barn ensam. Nu har 30-årsdagen kommit och gått utan skymten av någon lämplig pappakandidat, så det är dags att kavla upp ärmar och kjol och skrida till verket.

Annonser